GlobalVoices på Lær mere »
  • Søg
  • Lande
  • Emner
  • Frivillige medarbejdere

Om os

Opdateret 09/12/2011 19:38 GMT

Global Voices er en sammenslutning af mere end 500 bloggere og oversættere fra hele verden, som samarbejder for at give dig rapporter fra blogge og borgermedier fra hele kloden. Der fokuseres specielt på stemmer, som normalt ikke bliver hørt i de internationale mainstreammedier.

Global Voices stræber efter at samle, organisere og uddybe den globale samtale online – og derved belyse de områder og folk, som andre medier ofte ignorerer. Vi arbejder på at udvikle redskaber, institutioner og forbindelser, som kan fremme muligheden for, at alle stemmer, fra alle steder, bliver hørt.

Millioner af folk blogger, podcaster og uploader billeder, videoer og information på kryds og tværs af kloden. Men ved mindre du ved præcist hvor du skal søge, så kan det være svært at finde respekterede og troværdige stemmer. Vores internationale hold af frivillige skribenter og deltidsredaktører er selv aktive deltagere i netop den blogosfære, de skriver om på Global Voices.

Global Voices er indregistreret som en non-profit fond i Nederlandene kaldet Stiching Global Voices. Vi har ikke noget kontor, men arbejder derimod i et virtuelt fællesskab på tværs af adskillige tidszoner, og vi mødes kun personligt, når muligheden for dette dukker op (som regel i forbindelse med vores Topmøder). Vi er afhængige af tilskud, sponsorater, redaktionelle provisioner og donationer [en - alle links] til dækning af vores omkostninger.

Vores projekter

Global Voices bliver oversat til mere end 30 sprog af frivillige oversættere, som har oprettet Lingua-projektet. Derudover har Global Voices en støtte-webside [en] og et netværk , som hjælper folk med at tage bladet fra munden online i områder, hvor deres stemmer bliver begrænset af censur. Vi har også et socialt opsøgende projekt kaldet Rising Voices [en], som hjælper folk i marginaliserede samfund til at benytte sig af borgermedier og derved blive hørt – med primær fokus på udviklingslandene.

Læs mere om vores projekter.

Vores historie

Global Voices blev grundlagt i 2005 af den tidligere CNN-leder for Beijing og Tokyo-afdelingen, Rebecca MacKinnon, og teknolog og Afrika-ekspert, Ethan Zuckerman, da de begge var medlemmer af Berkman Center for Internet and Society ved Harvard University. Idéen til projektet opstod i forbindelse med et møde for internationale bloggere, afholdt på Harvard University i december 2004, og projektet blev skudt i gang med en enkelt, simpel blog. (Her er en rapport og et podcast [en - alle links] fra dette møde).

Global Voices voksede hurtigt takket være støtten fra Berkman centeret, Reuters, MacArthur Fonden og alle bidragydernes energi og kreativitet.

Vores primære mål

I disse tider, hvor engelsksprogede internationale medier ignorerer mange emner, som er vigtige for store dele af verdensbefolkningen, stræber Global Voices efter at rette op på ulighederne i medieopmærksomhed ved at kalde borgermediernes magt til live. Vi tror på ytringsfrihed og på idéen om at bygge bro mellem de kløfter, der splitter folk.

Vi ønsker at:

• Henlede opmærksomheden på de mest interessante debatter og perspektiver, som borgermedier fra hele verden byder på, ved at tilføje links til artikler, billeder, podcasts, video og andre typer borgermedier.

• Gøre fremkomsten af nye borgerstemmer lettere via oplæring, online vejledninger, og ved at fremme og reklamere for de forskellige måder, hvorpå folk på sikker vis kan benytte sig af open-source og gratis redskaber til at ytre sig.

• Være fortalere for ytringsfrihed på hele kloden og at beskytte borgerjournalisters rettigheder til at rapportere om begivenheder og holdninger uden frygt for censur og forfølgelse.

Se vores Ofte Stillede Spørgsmål for mere information [en - alle links].


Opdateret 09/12/2011 19:38 GMT