Oct201104

Lluís

0

Opengreen

Opengreen (XVI Congreso Redepyme) es uno de los últimos proyectos en los cuales hemos trabajado, en este caso colaborado estrechamente con EOI. Se trata de un microsite pensado para difundir la presencia de EOI en SIMO, contemplando tres momentos: antes, durante y después del evento.

spacer

Conceptualización, diseño gráfico e implementación en Liferay de un site que utiliza y se interrelaciona con las redes sociales y los canales audiovisuales de EOI.

  • spacer
  • spacer
  • spacer
  • spacer
  • spacer

Aug201101

Anna

0

La importància de la Microdata

D’ençà de la seva sortida, la cinquena versió del llenguatge bàsic de la World Wide Web, HTML5, es presenta com una estructura web molt més sintàctica i, per tant, més accessible alhora que SEO. No ens posarem a descriure les noves incorporacions ni aquelles que han quedat obsoletes. L’objectiu d’aquesta entrada és la de centrar-nos en una de les noves particularitats que semblen ser prometedores pels motors de cerca, la microdata.

Què és la microdata? Ho podríem definir com un tipus d’especificació HTML5 que permet contenir elements relacionats semànticament i ordenar-los segons la seva tipologia. O dit d’una altra manera, seria com tenir un arxivador amb diferents tipus de dades sobre una pàgina en concret. Per exemple, podríem tenir la secció del ‘Qui som’ amb el nom de l’empresa, els seus components (noms, càrrecs, correus personals, telèfons de contacte…), la direcció de l’empresa i qualsevol altra dada que volguéssim arxivar, així com la seva geolocalització (útil si la cerca es fa des de maps.google.com). D’aquesta forma, quan els robots de cerca entréssin a la pàgina, trobarien un conjunt d’informació ja catalogada i ordenada. Per tant, si intentéssim buscar el nom de l’empresa en qüestió o qualsevol de les dades indicades, el resultat de la cerca ens donaria una cosa similar a aquesta:

spacer

Per suposat, podem tenir multitud de dades, no només aquelles que fan referència als propietaris o integrants de la web, sinó també les referents a productes (ja siguin objectes com llocs on ofereixin algun tipus de servei).

Posem el cas de què la nostra web disposa d’una botiga online. Cada producte disposa d’un conjunt de valors tals com la valoració que li poguem donar nosaltres, o la que li donguin els nostres compradors, una fotografia del producte, una descripció o fins i tot la valoració de diferents característiques (durabilitat, estabilitat, resistència, etc.).

Aquest tipus de classificació de la informació és aplicable, no només a productes o persones, sinó també a locals (per exemple, restaurants o cinemes) i fins i tot a esdeveniments. D’aquesta manera podríem donar un sumari, una URL que ens portés a on hi ha els detalls de l’esdeveniment, la localització, la data d’inici i final, duració…  En definitiva, la classificació de la informació passa a convertir-se en un punt tant o més important que una bona imatge descriptiva de l’article, ja que permet que l’usuari tingui el resultat de la cerca fins i tot abans d’entrar a la pàgina.

spacer

Per a tots aquells qui vulguin trobar quins tipus de microdata hi ha i com s’anomenen, aconsello una de les millors webs tutorials sobre HTML5 que parla del tema: Dive Into HTML5.

  • spacer
  • spacer
  • spacer
  • spacer
  • spacer

Mar201109

Lluís

2

¿Qué se dijo en Twitter durante el Web Congress BCN 2011?

En nuestro anterior post hablamos acerca de la jornada de conferencias plenarias del Web Congress Barcelona 2011 que se celebró el pasado día 1 de marzo. En el post publicamos un link donde pueden consultarse casi todos los tweets del evento #wcbcn. Digo casi todos porque en los resultados faltan los tweets de la mañana del día 1 de marzo.

A raíz de ello nos propusimos complementar el post añadiendo los resultados que faltaban, y que sí aparecían en el buscador social Topsy. Una cosa llevó a la otra y hemos terminado preparando un documento con los tweets más relevantes (según criterio de Topsy) del evento #wcbcn. Esperamos que ayude a tener una visión global de lo que se dijo durante el congreso, y también que sirva de recordatorio a todos aquellos que estuvisteis.

  • spacer
  • spacer
  • spacer
  • spacer
  • spacer

Mar201104

Nuria

6

Web Congress Barcelona

Entre los días 1 y 3 de marzo tuvo lugar en Barcelona el evento de márketing online Web Congress, que se celebraba de manera paralela al Search Congress. El martes día 1 se celebraban las conferencias plenarias y el resto de días había más de 25 talleres prácticos.

Nosotros pudimos asistir a todas las conferencias del martes, que estuvimos retransmitiendo en directo vía Twitter. Ahora, monitorizando el hashtag del evento #wcbcn (fue el propuesto por los organizadores, y no, no listaba rincones de Barcelona que pudieran servir de urinarios en un momento de apretón) hemos visto que tenemos la posición número 2 como contribuidor más activo, lo que no está nada mal.

spacer

Aprovechando esta monitorización, os dejamos también un link donde podréis consultar todos los tweets que hablaron sobre el evento #wcbcn mientras estuvo en curso. Son más de 2040, así que recomendamos el clásico ctrl+F para realizar las búsquedas de lo que más os interese. El listado comienza con la conferencia sobre interactividad por voz, que fue la segunda de la tarde del primer día. Hemos intentado recuperar las de la mañana, pero todavía estamos en ello (esto en respuesta a @pabloinnovae que nos lo preguntaba por Twitter).

Por lo demás, las conferencias nos dejaron un sabor agridulce. Por un lado la organización de un evento de la magnitud de éste siempre es bienvenida, pero por otro, hubo varios “epic fails”, los dos principales la falta de wifi en el Teatro Coliseum (imperdonable en un evento de estas características en un lugar como Barcelona) y la cancelación de la charla de Google, que nunca llegó a tener ni siquiera un título o un nombre de ponente en el programa, como si se hubiera dejado pendiente hasta el último momento.

Además de esto, hubo mucho autobombo (aquí destaca la charla de Disney, que como se decía en Twitter, podría haber sido una de las más atractivas y se quedó en un simple pase de diapositivas de “yo-yo-yo”) y pocas cuestiones prácticas de utilidad para los asistentes (la mayoría pymes, estudiantes o pequeños emprendedores). Claro que los días siguientes era el turno de los talleres prácticos, que por lo que fuimos siguiendo en Twitter ya tenían un enfoque muy distinto.

Ah, por si os preguntáis dónde estábamos, nosotras éramos las que estaban sentadas como dos reinas en un palco al lado de la entrada, estratégicamente situadas junto al único enchufe que localizamos en todo el teatro spacer

  • spacer
  • spacer
  • spacer
  • spacer
  • spacer

Feb201117

Anna

0

Efectivitat en la correcció de websites

Fa poc em vaig assabentar, gràcies a la Nuria, d’una aplicació online que permetia “incrustar” comentaris a una web.

Bounce és una forma “divertida i fàcil de compartir idees d’un website”. En la seva pròpia descripció, es destaca el fet de poder crear notes amb un “click and drag“, i compartir aquesta pàgina amb apunts amb qualsevol “amic o enemic”.

Amb una interfície simple i intuïtiva, només cal que escrivim la URL del website a www.bounceapp.com, cliquem a “grab screenshot“, i comencem a revisar i comentar. Un cop se’ns carregui la pàgina, podrem posar-li un títol (menú superior), logejar-nos i, al finalitzar, guardar la nova URL amb tots els comentaris fets (al menú superior, botó “save“).

Extremadament útil per l’etapa de revisió d’un projecte web. Només caldrà entrar a una web online (en entorns de treball on ja es disposi de Subversion, recordeu que disposeu d’una URL pública que us pot servir per aquesta aplicació), i començar a entrar comentaris i revisions. Així, amb l’ajuda d’una wikipèdia o similar, només caldrà apuntar la URL que Bounce ens proporciona, i el desenvolupador encarregat a corregir-ho podrà tenir tots els apunts in situ. Simple, ràpid i eficàç.

spacer

Interfície de treball de l'aplicació online Bounce

  • spacer
  • spacer
  • spacer
  • spacer
  • spacer

Jan201119

meddia

0

Com treure el màxim profit d’un dia a la conferència

Assistir a conferències o a esdeveniments és una bona manera d’estar al corrent de les darreres tendències del sector. En general, tots anem a conferències per diferents raons, que van des d’assistir a la party del darrer dia fins al objectius de negoci més seriosos. No obstant això, les conferències sempre solen durar molt de temps, així que el que cal fer per damunt de tot és treure’n el màxim profit.

La següent infografia és una guia completa sobre què fer en un dia a la conferència:

spacer

Font: SocialWayne

  • spacer
  • spacer
  • spacer
  • spacer
  • spacer

Jan201106

Lluís

1

El nou logo de Starbucks

Des de fa ben poc hem sabut com serà nou logotip de Starbucks. Es tracta d’una demostració de com els petits canvis poden ser significatius, i de com una marca, quan està tan integrada de tal manera a les nostres vides, pot permetre’s el luxe de prescindir d’elements com el propi nom de la marca i deixar únicament el símbol de la sirena que de ben segur la majoria coneixem de sobres.

spacer En el següent vídeo en Howard Schultz, CEO de Starbucks, ens explica l’evolució de la nova identitat corporativa.

  • spacer
  • spacer
  • spacer
  • spacer
gipoco.com is neither affiliated with the authors of this page nor responsible for its contents. This is a safe-cache copy of the original web site.