Google+ i la organització com a model de negoci

17 jul Màrqueting i empreses Cap comentari

Google acaba de llençar una primera versió limitada de Google+. Google+ és un centre d’operacions d’internet, una base de sortida cap a la xarxa amb la que Google vol tornar a dominar el mercat. La companyia sempre ha llançat grans productes gratuïts que s’usen de forma massiva però que acostumen a ser bastant independents els uns dels altres. Això ara canvia: Google+ els uneix (o els unirà quan estigui complet) i els fa socials. No som davant d’una xarxa social: és un acompanyant, un company de navegació.

Què ens ofereix G+? Ens donarà més facilitat per a compartir informació, més facilitats de control de la privacitat, integració de productes Google… però sobretot ens ofereix organització. Les cerques per temes a Sparks, la repartició dels contactes en cercles, les quedades… tot està pensat per ajudar a l’usuari a organitzar-se millor, a aprofitar més el temps. Com les eines que l’empresa ja havia presentat fins a dia d’avui.

I com és que una empresa tan gran, puntal de l’internet des de fa més d’una dècada, aposta per ajudar a la gent a organitzar-se en comptes de preocupar-se per guanyar diners? Doncs perquè ells, així, ajudant a la gent, guanyen diners. Al cap i a la fi és l’actual model de negoci de la majoria de nous negocis de la xarxa. El “primer preocupa’t d’omplir la teva web d’usuaris i després els beneficis venen gairebé sols” ressona per moltes oficines, des d’startups fins a grans multinacionals (més de les primeres que de les segones, però). Potser algun tipus d’influència va tenir la pel·lícula “La xarxa social” on un inspirat Sean Parker diu allò de “primer sigues cool i després ja faràs diners”.

Etiquetes: google, google plus, googleplus, internet, model de negoci, organització
« La impressió en 3D, el segon pas dels béns virtuals


A aquesta entrada hi ha Cap comentari.

Publicat per ferranbdn.
17 juliol 2011 a les 17:50
Cap comentari
Màrqueting i empreses
RSS de comentaris.

  • Entrades recents

    • Google+ i la organització com a model de negoci
    • La impressió en 3D, el segon pas dels béns virtuals
    • Els béns digitals: la base de l’economia del futur
    • La revolució serà retweetejada
    • El dia que em vaig fer gran

gipoco.com is neither affiliated with the authors of this page nor responsible for its contents. This is a safe-cache copy of the original web site.