Indie Amsterdam

Welkom bij Indie. Welkom bij nieuwsgierigheid. Welkom bij ontdekking en verandering. Welkom bij de gebundelde kracht van onafhankelijke denkers.

DE MISSIE VAN INDIE

VEILIG IS ONVEILIG

Ieder bedrijf heeft doelstellingen: groeien, meer winst, tevredenheid van de werknemers. Door de jaren heen ontstaan werkwijzen en "veilige" manieren om deze doelstellingen te bereiken. Dat zit in de menselijke aard.

Daarom vallen bedrijven vaak in herhaling. Ze doen de dingen die in het verleden succesvol waren, en dus nu ook wel weer zullen werken. Dit lijkt een verantwoorde benadering, een ‘veilige’ route. Maar ook 'voorspelbaar'.

We geloven dat het tijd is voor alle ondernemingen—inclusief Indie— om vertrouwd te raken met het onbekende en om volop te genieten van een snel veranderende wereld.

DE KRACHT VAN ONAFHANKELIJK DENKEN

Bij Indie werken we met talenten bij wie de denkprocessen en inzichten drastisch verschillen van de onze. Industrieel ontwerpers, YouTube freaks, digitale diva's, blogerati  en mobiele mediakanjers. Deze talenten zijn essentieel voor het onafhankelijke denken. Ze inspireren Indie en houden ons werk voor onze klanten opvallend, anders en krachtig. Daarom brengt Indie al deze talenten bij elkaar.


Daarom: welkom bij Indie


Ideeën—goede ideeën met impact—dat is waar het om gaat. Zonder goede ideeën blijven we allemaal plakken in de stroop. Het goede idee levert opvallend werk op. Niet alleen voor de media TV, radio, internet en print. We gaan verder dan de benauwde grenzen van reclame; Retaildesign, klantenservice, verpakking, events, interieur design? Alles wat relevant is voor een merk of product is “onze zaak”. En dat is terug te zien in het werk van Indie. Ons beste werk vind je overal op onze website.

Indie heeft werkt gemaakt voor o.a. Microsoft, Truus.nl, Ben&Jerry’s, Bioderij/Jan, De Pers, Belastingdienst, Bolletje, Domino's, Eiffel, energie:direct, Nike, Sensoor, Simyo, Slankie, Sportlife, Truly, Unive, Wereld Hypotheken, Xylifresh.

Hoogte Kadijk 143-F26
1018 BH Amsterdam
The Netherlands

T +31 (0)20 422 29 99

INFO@INDIE-AMSTERDAM.COM

ROUTEBESCHRIJVING

NIKE - HUNTELAAR

3 december 2008: het vertrek van topscoorder Huntelaar bij Ajax. De fans waren teleurgesteld. Boos zelfs. Géén goed moment voor ‘smart-ass’ advertising. Wel een goed moment om naar de harten van de fans te luisteren. Hoe omschrijf je nu dat gevoel van alle Amsterdamse voetbalfans in één visual? Hoe zou jij je voelen als je meest dodelijke spits vertrok?

 

BOLLETJE

Bolletje heeft een zeer breed assortiment, geen oneindig marketing budget, maar streeft wel naar eenduidige communicatie als een ontwapenend, ondeugend en echt merk. Hoe pak je dat aan? Indie kwam met het idee om alle verpakkingen als op zichzelf staande Bolletje advertenties in te zetten. Zo maken de Bolletje verpakkingen nu overal reclame voor zichzelf.

 

SPORTLIFE

Hoe maken we Sportlife weer ‘larger than life’? Op basis van het thema ‘Unexpected Freshness’ heeft Indie samen met Sportlife nieuwe, spectaculaire ‘extreme sports’ geïntroduceerd: ‘Yetibal’ en ‘Akaduro’. Deze ‘extreme sports’ zijn een wereld op zich, compleet met een eigen scene, lifestyle, kicks en thrills. Het heeft Sportlife weer op de kaart gezet als het kauwgommerk voor jongeren.

 

TRULY - NATURE

Red Band introduceert met Truly, het snoep van de toekomst met 'less baddies & more goodies. It's OK to enjoy!’. Indie heeft voor Truly een internationale campagne gemaakt, waarbij we een kijkje krijgen in een sprookjesachtige wereld: 'Candy isn't part of nature, but nature can be part of candy'.

NIKE - VERMEER

Indie lanceert de nieuwste Nike+ campagne in Nederland. De 'Men vs Women' campagne wordt ondersteund met een print en wildplak campagne waarop het beroemde Vermeer schilderij 'Het Melkmeisje' te zien is met het onderschrift 'Humble women belong in the museum'. De posters zijn geplaatst rondom het Museumplein in Amsterdam, bij het wereldberoemde Rijksmuseum en bij het Stedelijk Museum.

 

SIMYO

Simyo is een speler in de markt van mobiele telefonie. Maar wel een speler die opvalt in eenvoud. Waar andere providers komen met een overdadige keuze aan telefoons en abonnementen, houdt Simyo het Simpel. Indie is samen met Simyo de strijd aangegaan tegen keuzestress en heeft een campagne neergezet waarbij Simyo zich neerzet als leider in eenvoud.

 

ENERGIE:DIRECT

energie:direct is een nieuwe speler op de overvolle markt van energieaanbieders. Maar wel een met een uitgesproken aantrekkelijke belofte. energie:direct biedt een laagste prijs-garantie. "Vindt u het ergens anders goedkoper, dan betalen wij het verschil plus 50% terug." Aan Indie de opdracht om deze jonge, ambitieuze energieleverancier tot een commercieel succes te maken.

DOMINO'S - DELIVERY POINTS

Indie’s laatste campagne voor Domino’s Pizza geeft een nieuwe dimensie aan pizza bezorging. ‘Hungry men’ willen pizza en tot op heden dachten de meesten dat dit alleen thuis of op het werk mogelijk was. Maar wat als de honger toeslaat in het park of op het strand? Met de ‘Delivery Points’ maakt Domino’s het makkelijker om overal pizza te bestellen. Het bezorgen van pizza past zich aan aan het leven van mensen.

De opvallende ‘Delivery Points’ van Indie benadrukken dat van nu af de slogan ‘Man - Hungry DingDong Pizza’ overal relevant is.

De campagne begon in het Amsterdamse Vondelpark tijdens de studenten introductieweken van de Amsterdamse universiteiten. Tevens stond de deur op het strand, waar zonaanbidders werden gewezen op de mogelijkheid van flexibele bezorging.

 

BELASTINGDIENST - THE POWER OF TJ

De nieuwe TJ-campagne van Indie voor de Belastingdienst wijst jongeren met een bijbaan of vakantiewerk erop dat ze hun TJ-formulier moeten invullen. Alleen hoe bereik je een doelgroep die totaal niet in je geïnteresseerd zijn of je alleen maar vervelend vinden? Door te suggereren dat er manieren zijn om de Belastingdienst te omzeilen. Centraal in de campagne staat de site hou-meer-geld-over-van-je-bijbaan.nl. Hier vind je goede tips & tricks hoe je meer geld over kunt houden van je bijbaan.

 

SENSOOR

Soms is het fijn om met iemand te kunnen praten. Om je verhaal kwijt te kunnen, samen oplossingen voor een probleem te bedenken of alleen maar even contact te hebben. Bij de hulplijn Sensoor staan dag en nacht goed opgeleide vrijwilligers standby om echte aandacht te geven. Indie wil met deze campagne duidelijk maken dat Sensoor 'luistert naar het andere verhaal'. Het verhaal waar niemand op zit te wachten en dat je aan niemand kwijt kan.

 

UNIVÉ

Banken en verzekeraars zijn in de ogen van het grote publiek geen betrouwbare partners om zaken mee te doen. Ze zijn alleen maar uit op je geld, is de heersende overtuiging. Univé is een coöperatie, ontstaan om het ledenbelang te dienen. Eventuele winst wordt gebruikt om producten te verbeteren of wordt teruggegeven. In deze campagne van Indie voor Univé wordt de winstoogmerkpropositie nog niet hard uitgespeeld. Maar wel de mentaliteit die daarbij hoort.

 

RADIO 538

Tweede Paasdag is Mr. X losgelaten met 50.000 euro vanaf een geheime plek ergens in Nederland. Doel van de jacht is Mr. X te vangen, want degene die hierin slaagt, ontvangt de hoofdprijs van 50.000 euro. Indie ontwikkelde de conceptuele basis van dit radioformat en de campagne. Deze vormt een essentieel onderdeel van de jacht op Mr. X. Op tv en radio, maar ook online, via buitenreclame en print worden verborgen aanwijzingen gegeven over de steeds wisselende verblijfplaats van Mr. X.

Dagblad De Pers

Indie ontwikkelde voor Dagblad De Pers een radiocampagne, gebaseerd op het wapenfeit dat De Pers de meest geciteerde krant is.

We horen bekende politici hun eigen statements uitspreken. Deze worden steeds op een onverwacht moment onderbroken door het geluid van een krantenpagina die omgeslagen wordt. Zo blijkt dat ze hun verhaal voorlezen uit de krant:
Dagblad De Pers. Het meest geciteerd.

Femke Halsema:

Mark Rutte:

Geert Wilders:


Kun je de commercials niet afspelen?
Download ze hieronder:
Femke Halsema
Mark Rutte
Geert Wilders

 

Domino’s Pizza - For Real

De Perfect Pepperoni Pizza Deal van Domino’s is zo perfect dat echt iedereen ’m kan verkopen. Daarom organiseerden we een grote Domino’s casting waar iedereen slechts 1 take kreeg om de pizza aan de man te brengen. En deze eerste take werd ook meteen de commercial. Via kaartjes bij supermarkten, zoekertjes in dag- en weekbladen, streetcastings en zelfs door random mensen te bellen uit het telefoonboek kwamen honderden mensen naar de casting studio. Zo maakten we van iedereen die op kwam dagen een perfecte pizza verkoper.

Eiffel

Indie ontwikkelt voor Eiffel een campagne met als doel Eiffel weer op de kaart te zetten bij haar klanten. De kracht van Eiffel, strategie bepalen en het vermogen om deze door te vertalen naar de praktijk, vatten we samen in een nieuw thema:
Eiffel. Maakt strategie werkzaam.

Om helder te maken wat Eiffel precies doet, ontwikkelen we een campagne die voorbeelden geeft van cases en de keiharde resultaten die daarmee behaald werden. Bij elk behaald resultaat bedenken we een manier om deze begrijpelijk te maken, zonder daarbij alleen droge cijfers te noemen.
Op deze manier maken we inzichtelijk wat Eiffel voor jouw organisatie kan betekenen.

Bioderij - Jan

Voor de Bioderij, de grootste Europese producent van voorgebakken pannenkoeken en poffertjes, zet Indie een nieuw merk van scratch af aan op. We bepalen de merkstrategie en de merknaam en ontwikkelen de verpakking in samenwerking met Brum Design (het bakken moeten we helaas aan anderen overlaten). Zo wordt Jan geboren. Vernoemd naar de man achter de Bioderij, die twintig jaar geleden zijn eerste pannenkoek bakte.

Je hebt vaker zin in pannenkoeken en poffertjes dan je zin hebt ze te maken. Jan heeft de oplossing: de pannenkoeken en poffertjes van Jan zijn namelijk niet alleen lekker snel klaar, ze zijn ook héél lekker!
En daar onderscheidt Jan zich van alle andere kant-en-klare pannenkoeken en poffertjes. Nu kun je altijd als je zin hebt een pannenkoek eten, zonder gedoe:
Zin? Jan.

De traditionele waarden van pannenkoeken en poffertjes vertalen we naar de waarden van nu:
Het feest blijft. Het geblokte tafelkleedje wordt onder handen genomen. Dit levert ook een onderscheidende verpakking op, dat een feest is in het schap.

 

Microsoft - Project Crowley

Indie ontwikkelde voor Microsoft Nederland een Alternate Reality Game, genaamd Project Crowley.

Doelstelling van Microsoft: laat het samenwerkend vermogen tussen collega's op een natuurlijke en leuke manier groeien. We waren het eens dat alleen 'zenden' geen organisatieverandering teweeg zou brengen, daarom zijn we gaan zoeken in hele andere middelen en kwamen we middels een aantal hubsessies bij INDIE uit bij gaming. Juist door de inzet van een Alternate Reality Game kunnen we Microsoft medewerkers laten ervaren hoe zij gebruik kunnen maken van technologie bij virtueel samenwerken.

Alternate Reality Game

Een Alternate Reality Game is een interactief verhaal dat zich zowel online als 'in real life' afspeelt. Een spel bestaat per definitie uit regels. Bij de Alternate Reality Game worden de regels van het spel pas duidelijk naarmate er meer ontdekt wordt van de inhoud. Spelers moeten een sociaal netwerk opbouwen om gezamenlijk tot de oplossing te komen van verschillende raadsels en puzzels, die zij individueel niet kunnen oplossen. Het inzetten van een Alternate Reality Game biedt een veilige manier om te experimenteren. In het geval van Microsoft konden de nieuwste technologieën van Microsoft worden ervaren door eigen medewerkers.

Over Project Crowley

INDIE creëerde Project Crowley. Dit project moest als 'geheim' overkomen binnen Microsoft en had zogenaamd als doel een vernieuwend instrument te testen voor organisatieontwikkeling. Binnen Microsoft is het voor medewerkers belangrijk voorop te lopen met technologie. Vanuit die gedachte is het Project Crowley van start gegaan. Het project ging op zoek naar 'Beta Testers' oftewel de beste, slimste en loyaalste Microsoft-medewerkers om de beta-testers van dit geheime, strategische project te worden. Om te ontdekken wie geschikt was, werd een geheime exclusieve club opgericht die de medewerkers moest testen, de Silver Line Society. Via deze 'society' ontvingen medewerkers opdrachten en cryptische documenten die zij door onderlinge interactie en inzet van social networks konden oplossen. Zonder het te weten, speelden de medewerkers hiermee de hoofdrol in onze Alternate Reality Game. Via online samenwerking werden diverse problemen verrassend snel opgelost. Experimenteren met en het toepassen van nieuwe technologieën en social media zorgden ervoor dat men de toegevoegde waarde ervan ervaart en dit stimuleert de toepassing ervan in dagelijkse patronen.

 

gipoco.com is neither affiliated with the authors of this page nor responsible for its contents. This is a safe-cache copy of the original web site.