spacer Tweet

Postgrau Android: del programador a l'usuari

spacer

El Postgrau Android del programador a l'usuari s'endinsa en la programació d' Apps en Android i dóna especial rellevància a tot allò relacionat amb les interfícies (usabilitat, accessibilitat i disseny gràfic), els aspectes socials (utilitat i impacte social) i els aspectes de negoci (model econòmic al voltant de les aplicacions mòbils i internet). És un postgrau professional gestionat per la Fundació Politècnica de Catalunya.


  • Presentació
  • Continguts
  • Professorat
  • Planificació
  • Informació General

Presentació


Els dispositius mòbils són cada vegada més presents en el món actual. Les millores en les prestacions dels dispositius, de la cobertura i velocitat en la transmissió de dades, així com la reducció de costos, han permès posar les tecnologies mòbils a les mans del gran públic.

Avui en dia les tecnologies mòbils esdevenen un complement en les relacions humanes (intercanvis d'informació, xarxes socials, comerç electrònic, etc.) fins al punt de fer-les imprescindibles. L’impacte social que això representa va acompanyat de noves necessitats d’aplicacions mòbils, que cal desenvolupar seguint tècniques i mètodes diferents dels tradicionals.

Ara mateix el sistema operatiu per dispositius mòbils més estès és l’Android. Es calcula que un 75% dels nous dispositius mòbils venuts el tercer trimestre del 2012 portaven Android, i el nombre no para de créixer.

És dins d'aquest context que apareix la necessitat d'oferir una formació multidisciplinària a nivell universitari que doni una visió àmplia de tots els aspectes relacionats amb les tecnologies mòbils als professionals que es vulguin introduir en aquest camp. Es tracta de suplir una mancança educativa i de formar professionals programadors d’un futur que ja és avui.

Aquest postgrau s’endinsa en la programació d’aplicacions per Android (les anomenades “apps”) donant especial rellevància a tot allò relacionat amb les interfícies (usabilitat, accessibilitat i disseny gràfic), els aspectes socials (utilitat i impacte social) i els aspectes de negoci (model econòmic i aspectes legals al voltant de les aplicacions mòbils i internet).

És un postgrau enfocat als programadors. En ell ens endinsem en la filosofia de l’arquitectura Android, en la bondat i necessitat de determinats patrons de programació, i en l’objectiu de fer apps robustes seguint una metodologia àgil. Malgrat això no perdem mai de vista les necessitats i la visió de l’usuari, des dels aspectes de com manipular el dispositiu fins el valor afegit que l’ús del dispositiu li pot proporcionar. Tampoc oblidem que tant uns usuaris més exigents com els nous mecanismes d’interacció persona-màquina porten a nous reptes de programació; i que tot plegat significa noves possibilitats de negoci en un mercat nou i força inexplorat. És un postgrau professional gestionat per la Fundació Politècnica de Catalunya.

Objectius

  • Nou estil de programació, nous reptes: interpretar el paradigma de programació Android i avaluar els reptes d'aquest nou estil de programació.
  • Fiabilitat i Usabilitat: Dissenyar, implementar i desplegar Apps robustes, usables i atractives per a dispositius Android.
  • Mètodes i tècniques: Dominar les tècniques de desenvolupament necessàries per a construir aplicacions competitives.
  • Programació del dispositiu: Programar les eines integrades en els dispositius Android (sensors, càmera, wifi, NFC, GPS...).
  • Apps en el núvol: crear aplicacions mòbils usant els serveis Google (contactes, mapes, cerques...) i de tercers.
  • Generar negoci: establir les bases per generar negoci i benefici en el mercat d'Apps Android.

A qui va dirigit

  • Preferentment titulació universitària en informàtica
  • Altres titulacions universitàries tècniques o científiques
  • Formació professional superior, preferentment en informàtica

Continguts

Mòduls

- Negoci i Mòbils (4 ECTS)

Programa detallat [PDF]

- Disseny i programació d'Apps Mòbils (8 ECTS)

Programa detallat [PDF]

- Programació en Android (14 ECTS)

Programa detallat [PDF]

- El Núvol i la Seguretat (4 ECTS)

Programa detallat [PDF]

- Projecte Final (6 ECTS)

 

Direcció Acadèmica

  • Merenciano i Saladrigues, Josep M.
    Llicenciat en Informàtica per la Universitat Politècnica de Catalunya. Llicenciat en Filologia Catalana i Llicenciat en Lingüística General per la Universitat de Barcelona. Professor i investigador de la UPC en l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Vilanova i la Geltrú. Consultor de la UOC. Analista i arquitecte d'aplicacions i expert en ensenyament online.

Professorat

  • Casacuberta Bagó, Judit
    Graduada en Multimèdia per la UPC, especialitzada en l’àrea de Interacció Persona Ordinador per la UDL. Professora associada a la UPC, consultora de la UOC i freelance en l’àrea d'usabilitat, experiència d’usuari i disseny multimèdia. Col·labora en projectes de recerca relacionats amb la IPO.
  • Casas Fernández, Bernardino
    Enginyer Informàtic i Enginyer Tècnic en Informàtica de Gestió per la Universitat Politècnica de Catalunya. Professor i investigador de la UPC en l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Vilanova i la Geltrú. Expert en administració de sistemes GNU/Linux i en programació en Android.
  • Caumons Gou, Enric
    Graduat en Informàtica i Serveis per la Universitat Autònoma de Barcelona i Enginyer Tècnic en Informàtica de Gestió per la Universitat Politècnica de Catalunya. Expert programador en OpenERP i en la plataforma Android.
  • Daudé Ventura, Jordi
    Doctor en Informàtica a l'àrea de la Intel·ligència Artificial i Llicenciat en Informàtica per la Universitat Politècnica de Catalunya. Professor i investigador de la UPC en l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Vilanova i la Geltrú. Expert en programació i en bases de dades.
  • Esteve Cusine, Jordi
    Enginyer Superior de Telecomunicacions per la Universitat Politècnica de Catalunya. Professor i investigador de la UPC en l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Vilanova i la Geltrú. Expert en programari lliure, gestors de continguts web (CMS) i eines de gestió empresarial (ERP).
  • Llanas Parra, Xavier
    Investigador del Centre d'Estudis Tecnològics per a l'atenció a la Dependència i la Vida Autònoma (CETpD-UPC), doctor enginyer en informàtica per la UPC i professor del departament d'Enginyeria de Sistemes, Automàtica i Informàtica Industrial de la UPC. Expert en Intel·ligència Artificial, Computació Ubiqua i Intel·ligència Ambiental.
  • Merenciano, Josep M.
    Llicenciat en Informàtica per la Universitat Politècnica de Catalunya. Llicenciat en Filologia Catalana i Llicenciat en Lingüística General per la Universitat de Barcelona. Professor i investigador de la UPC en l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Vilanova i la Geltrú. Consultor de la UOC. Analista i arquitecte d'aplicacions i expert en ensenyament online.
  • Morales Gómez, Diego
    Enginyer Tècnic en Informàtica de Gestió per la Universitat Politècnica de Catalunya. Professional amb àmplia experiència en el sector. Programador de l'empresa Service2Media. Expert programador en runtime d'aplicacions Android.
  • Ràfols Montaner, Raimon
    Enginyer Tècnic en Informàtica de Sistemes per la Universitat Politècnica de Catalunya. Professional amb àmplia experiència en el sector. Programador de l'empresa Service2Media. Expert en el desenvolupament d'aplicacions mòbils per múltiples plataformes i gràfics en temps real.

Planificació

En aquesta planificació s'indiquen els dies en que hi haurà sessió de classe presencial. Els horaris són:

  • Divendres: 16:00 a 20:00 - Divendres alterns
  • Dissabte: 10:00 a 14:00 | 15:00 a 19:00


Informació General

 
Durada 36 ECTS (300 hores lectives)
Dates de realització Del 08-03-2013 al 21-06-2013
Horari
  • Divendres: 16:00 a 20:00 - Divendres alterns
  • Dissabte: 10:00 a 14:00 | 15:00 a 19:00
Lloc de realització

EPSEVG - Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Vilanova i la Geltrú
Av. Víctor Balaguer, 1
Vilanova i la Geltrú

Contacte Telèfon: (34) 93 112 08 08
Titulació

Diploma de postgrau expedit per la Universitat Politècnica de Catalunya. Per a la seva obtenció és necessari tenir una titulació universitària oficial o bé un títol propi d'universitat. De no ser així, l'alumne/a obtindrà un certificat de superació del programa expedit per la Fundació Politècnica de Catalunya.

Import de la matrícula 3975 €

L'import total de la matrícula s'ha de pagar abans de l'inici d'aquest postgrau.

Existeix la possibilitat de realitzar una aportació voluntària de 5€ addicionals en el moment de formalitzar la matrícula. Aquesta donació, que forma part de la Campanya 0,7% de la UPC, es destinarà a accions de cooperació a països en vies de desenvolupament.

Pagament fraccionat La matrícula es pot pagar en dos terminis:
  • 60 % de l'import total, com a molt tard un mes abans de l'inici d'aquest curs
  • 40 % restant abans de l'inici del curs
Requisits tècnics per a un adequat seguiment del programa:

Indispensable disposar d'ordinador portàtil i coneixement del llenguatge de programació Java.

Recomanable disposar d'un dispositiu Android d'última generació.

Idioma d'impartició

Català

 

Si vols conèixer el Campus de la UPC a Vilanova i la Geltrú, vine a l'av. Victor Balaguer 1 de Vilanova i la Geltru. Consulta tota la nostra oferta de Graus d'àmbit industrial i TIC que t'oferim i descobreix allò que es fa diferents.

spacer

 

gipoco.com is neither affiliated with the authors of this page nor responsible for its contents. This is a safe-cache copy of the original web site.