spacer spacer

Twitter’da bizi takip edin!

Nisan 30th, 2011

Bazı bilgiler, haberler, paylaşımlar gerçekten 140 karakterden fazla olmuyor, olamıyor ve inanın pek çok veri içerebiliyor, bunun için blog yazısı yazmak çok mantıklı değil, blog yapısına uymuyor, bu nedenle kullanılabilecek en iyi ortamın Twitter olduğuna karar verdik ve orada kendimize bir hesap açtık, kısa ama öz bilgi için bizi takip edin, umduğunuzdan fazlasını bulacaksınız. Resimdeki minik kuşa tıklayın ve paylaşım başlasın! Takibe başlayanlara Zemana Antilogger 1 yıl yasal lisans hediye ediyoruz.
spacer

Posted in 1 | 2 Comments »

Hesap İşletim Ücreti Nedir, İade Edilir mi?

Nisan 8th, 2011

8 NİSAN 2011 – 1.GÜN Bankadan gelecek cevap bekleniyor:

Kafama yeni dank etmedi, sadece uğraşacak zamanım yoktu ancak şimdi kendimi bunlarla uğraşacak kadar boş ve aynı zamanda dirençli hissediyorum. Bugün sabah uyandığımda şu hesaplarımdan birinin ekstrelerini ayrıntılı olarak kontrol edeyim dedim. Baktım ki zamanın birinde bundan yaklaşık 3 ay kadar önce hesabımdan (vadesiz mevduat) hesap işletim ücreti adı altında 40 TL çekmişler, hemen ilgili dekontu edindim (internet bankacılığına teşekkürler) ve yazıcıdan çıktı aldım ve daha sonra bir dilekçe yazdım (daha sonra kendi uyarladığım bu dilekçeyi sizlerle paylaşacağım) ve bu dekontu dilekçeye EK-1 şeklinde ekledim. Tam PTT ile iadeli taahütlü gönderecekken, dedim ki; gel şu banka ile bir anlaşma zemini bul yani yasal olmayan sempatik yollardan bir sor bakalım nedir durum, geri ödeyecekler mi bilgi iste vs.. bunun üzerine yazdığım dilekçeyi bir kenara koydum ve bankaya e-posta gönderdim (müşteri memnuniyeti sayfasından), şimdi onlardan gelecek cevabı bekliyorum. Ve bu cevaba göre şekillenecek aksiyonları buradan sizlere aktaracağım.

15 Nisan 2011 – 8.Gün – Bankadan Cevap Geldi, İstikamet Kaymakamlık

Bankadan beklediğim cevap dün geldi, bir sürü şey yazmışlar, şunu şunu yapandan bu ücret alınmıyor da vs… sayfanın sonunda hesap işletim ücreti iade talebinize olumlu yanıt veremeyeceğiz demişler. Peki o halde dedim hatta peküüüüü dedim ve kaymakamlığı aradım (Tüketici Sorunları Hakem Heyeti), dedim böyle böyle hesap işletim ücreitne itiraz edeceğim, peki dediler şu belgeler lazım.

  1. Bankanın hesap işletim ücreti aldığına dair dekont (internet bankacılığından edinin ya da bankaya gidip hesap dökümünüzü isteyin, size neden bu dökümü istiyorsunuz dediklerinde, hesap işletim ücreti için istiyorum demeyin)
  2. İtiraz dilekçesi
  3. Bankanın cevabı ve daha önce banka ile iletişim kurduğunuza dair belge (Bunu ben ekledim iyice ispatlamak için, yoksa dilekçede banka ile daha önce iletişim kurduğunuz ve olumsuz yanıt aldığınızı belirtiyorsunuz zaten)
  4. İlgili kararlar (Ben iki tane karar ekledim hepsini aşağıdaki bağlantıda verdim)

Daha sonra hakem heyetinin adresini aldım ve hakem heyetine bu belgeleri içeren zarfı PTT’ye gidip iadeli taahhütlü şekilde postaladım. Neden böyle yaptım elden veremezmiydim? Verebilirdim ama siz de böyle yapın vardır bir bildiğim!

Şimdi şu dosyaları sizinle paylaşayım

Hakem Heyetine Verilecek Dilekçe (iyi okuyun, kendinize göre düzenlemeler yapabilirsiniz)

Banka hesap işletim ücreti iade kararı

Banka hesap işletim ücreti iadesi yönünde tüketici mahkemesi onama kararı

Bakalım seyir nasıl olacak hep birlikte göreceğiz, eğer bu ücreti geri alabilirsem bu da değerli okuyucularıma bir emsal teşkil etsin.

19 Nisan – 12. Gün – Posta Kaymakamlığa Ulaşmış

Az önce PTT sayfasından barkod numarasını girerek kontrol ettim.  Şöyle yazıyor..

Serbestçe girilemeyen yerde yetkilisine teslim.

Bakalım kaymakamlık ne kadar süre içinde olayı çözüme ulaştıracak. Takibe devam..

Posted in 1 | 2 Comments »

Kredi Kartı Başvurusu

Mart 3rd, 2011

Bu yazıda sizlere kredi kartlarına başvuru yapabileceğiniz, internet adreslerini vereceğim. Bu sayede kredi kartlarına, kartın resmi sitesini kullanarak başvurabileceksiniz.

DenizBank
Ziraat Bankası
Garanti Bankası Bonus Kart
HSBC
VakıfBank
ING Bank

Posted in Güncel | No Comments »

Yurtdışı kargo işlemleri, KIM – Kargo İşleme Merkezi, PIM – Posta İşleme Merkezi

Şubat 6th, 2010

Konu: Merkezi yurtdışında bulunan bir mağazanın (Almanya) internet sitesinden alışveriş yaptıktan sonra paketin Ankara PIM’de elinize geçen süreye kadar yaşadıklarınız ve tecrübeleriniz.
Read the rest of this entry »

Posted in Güncel | 20 Comments »

Nasıl kilo verilir? Nasıl zayıflanır?

Temmuz 16th, 2010

Birazdan okuyacağınız yazı 40 günlük bir süreçte 101 kilodan 91 kiloya yani 40 günde 10 kilo vermenin, birebir şahitleriyle, tüm yönleriyle, açıklamalarıyla hikayesidir gerçek ve yaşanmnış bir olaydır. Kilo vermek isteyen vatandaşlar, günlük okuyucuları belki bu yazdıklarımın hepsini gerçekleştiremeyecek, belki buna yaşları, sağlıkları müsade etmeyecek ancak mutlaka kendilerine katacakları birşey bulacaklar. Evet 40 günde 10 kilo vermemin hikayesini tüm tıbbi verilerle ve bilimsel açıklamalarla ama halk dilinde yazacağım, oradan buradan alıntı olmadığı, yok soğan diyeti yok havuç diyeti, insanlara günde 1 kilo elma yedirten işkence ve tek yönlü sağlıksız diyetler yok burada, sıradan bir vatandaşın yaşamından bir kesit. 5 şınav çektikten sonra nefes nefese kalan arkadaşlar, 40 şınavı rahatla çekebilecekler, hatta 200 metre koşunca tıkananlar 2000 metre sonra dur bir tur daha atayım diyecekler, bunları ben yaptım siz de yapabilirsiniz….
Read the rest of this entry »

Posted in 1 | 103 Comments »

Kredi Yurtlar Kurumu Öğrenim, Katkı Kredisi Borç No Sorgulama

Ağustos 19th, 2010

Üniversitede okurken bu kredilerden bende aldım şimdi geri ödemesi ile uğraşıyoruz, işin garip tarafı aşağıdaki bağlantılarda bulunan sorgulama ekranlarında bazen vergi dairesine verildiğim yazıyordu, “Vergi Dairesi: Borcunuz …….. VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ’ne Tahsil Edilmek Üzere Bildirilmiştir” daha sonra gidip hemen 2-3 ay peşin ödüyordum, o ibare kayboluyordu. Bu duruma gelmiş kimseler yani bu ibareyi gören kimseler icralık demektir. O yüzden öncelikle sayfada gösterilen toplam tutarı zaman kaybetmeden ödemeye bakın. Bazı aklı evveller ise bu uyarı arada bir verilir, bu KYK’nun kalan paraları toplama stratejisidir, bişey olmaz derler ama unutmayın, devlet kimsede 1 kuruşunu bırakmaz.

spacer

Bu konu ile ilgili bazı püf noktalar vereyim, mağdur olmayın.

Ayrıca eklemek istiyorum, ben bu paraları üniversitede okurken nereye harcadım hatırlayamıyorum inanın meğer ne çok kredi almışım!

Devletin 1 kuruş dahi alacağı olsa kesinlikle bırakmaz ve alır dedik ya, o nedenle bu borçlardan kaçış yok, mümkünse aksatmadan ve faiz getirtmeden ödemek gerekli, bazı arkadaşların durumu yok biliyorum, elinizden geldiğince arkadaşlar, sizi de anlıyorum. spacer

Bazen aksamalar olabiliyor ve kırmızı büyük puntolarla uyarı alabiliyorsunuz. Bu durumda ya kalan borcunuzun toplam ödemesini yapın ya da ne kadar ödeme yapabiliyorsanız yapın ve eğer çok rahatsız oluyorsanız, kredi yurtlar kurumuna bu ibarenin kaldırılması ile ilgili bir dilekçeyi, banka dekontunun bir kopyasını da dilekçeye iliştirerek teslim edin.
Mesela

” ….TL tutarındaki katkı kredisi borcumu ödemiş bulunuyorum, yaptığım ödemeye ilişkin banka dekontu ektedir, hakkımda başlatılmış olan icra takibinin durdurulmasını bilgilerinize arz ederim…..” şeklinde.

Bu ekranlar her ayın 15′inde güncellendiği için o yazının hemen kaybolmasını ya da ödediğiniz tutarın hemen düşmesini beklemeyin, 15′inden sonra bir kontrol edin. Mesela siz ayın 20 sinde gereken borcun tamamı olan 5 lirayı odediniz, ancak bu ödeme ekrana gelecek ayın 15′inde yansıyacağı için, gelecek ayın 15′ine kadar ekranda o 5 liranın üzerine faiz gelmiş gibi siz ödeme yapmış olsanız dahi arttığını görebilirsiniz ancak gelecek ayın 15′inde yapılacak hesaplamada ayın 20’sinde yaptığınız ödemeden sonraki faizler otomatikman düzenlenecek ve düşülecek o yüzden heyecan yapmayın, ekranın güncellenmesini bekleyin ya da çok tereddüt ederseniz. Kredi Yurtlar Kurumu’na bahsettiğim dilekçeyi verebilirsiniz.

Ödemeleri bazı arkadaşlar maliyeye yapmış ancak tavsiye etmiyorlar, ödemeler konusundaki ipucu ise şu: T.C. Ziraat Bankasına ödeme yapın ve dekontları saklayın.

Aşağıda kredi numaralarınızı öğrenebileceğiniz, öğrendiğiniz numaralar ile borcunuzu sorgulayabileceğiniz bağlantılar bulunmakta. Bir ipucu vereyim.

Borç sorgularken şöyle bir adrese gidiyorsunuz.

www.kyk.gov.tr/Yurtkur/katkiGeriOdemeBilgisiGetir.do?kKrediNo=******&tarih=19/08/2010

Mesela ben ay sonuna kadar bu parayı ödeyemeyeceğim ama ay sonunda gelecek faizlerle ne kadar ödeyeceğimi ise bilmiyorum nasıl öğrenirim diyorsanız, yukarıdaki adresin tarih kısmını ay sonuna göre ayarlayıp değiştirerek o adrese gidebilirsiniz. Böylece gelecekte yapacak ödemelerdeki durumu da görmüş olursunuz. Tekrar hatırlatıyorum ekranlar 15′inden 15′ine güncelleniyor.

YENİ GERİ ÖDEME BORÇ SORGULAMA

ÖĞRENCİYE ÖDENEN ÖĞRENİM KREDİSİ/BURS SORGULAMA

ÖĞRENCİYE ÖDENEN KATKI KREDİSİ SORGULAMA

konu ile ilgili kyk genel müdürlüğüne gittim, üzerinde aşağıdaki bilgiler yazan bir kağıt verdiler, size de yardımcı olacağını düşünüyorum.

ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE:

KREDİLERLE İLGİLİ DAİRE BAŞKANLIĞIMIZ AŞAĞIDA YAZILI ADRESTE BULUNMAKTADIR.

KREDİ VE HARÇ BİNASI:

SİYASAL BİLGİLER FAK. KARŞISI

CEMAL GÜRSEL CADDESİ NO:61 CEBECİ/ANKARA

TELEFON : 0 312 363 87 70 -71- 72

Posted in Güncel | 51 Comments »

Borcunuz VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ’ne Tahsil Edilmek Üzere Bildirilmiştir

Ağustos 31st, 2010

Bu yazı bir süre soru cevap şeklinde gidecek ve alt kısımda bir adet dilekçe örneği bulacaksınız. Bu yazıdan önce bu bağlantıdaki yazıyı okumak size yardımcı olacaktır.

Bu kırmızı yazı ne demek?
Bilgileriniz KYK’dan Vergi Dairesine gönderilmiş ve vergi dairesinde işleme konulma sırasını bekliyor. Vergi dairesi borcu tahsil etmek için sizinle ne zaman irtibada geçer, bunu sorduğumda kimse net bir cevap veremedi. Bu nedenle aradaki bu süreyi eğer sizinle kimse irtibata geçmemişse akıllı kullanın ve hemen borcu yatırın ya da yatırabildiğinizi ve aşağıdaki gibi mutlaka ama mutlaka dilekçe verin.
Bu esnada Vergi Dairesinden hiçbir uyarı gelmedi, borcumu hemen yatırmak istiyorum, nereye yatırayım?
T.C. Ziraat Bankası
Vergi Dairesinden haciz için geldiler ne yapmam lazım?
Borcunuzu vergi dairesi aracılığı ile onların belirttiği şekillerde yatırarak, borcunuzun tahsil edildiğine dair yazıyı mutlaka vergi dairesinden almalısınız.
Ne vergi dairesinden ne de KYK’dan herhangi bir kağıt ya da yazı gelmedi ama ekranda bu kırmızı yazılar yazıyor ne yapmam lazım?
Kalan borcunuzu hemen ödeyin, en azından tarihi geçmiş borclarınızı ödeyin ve ilgili dilekçeyi bu yazıdaki KYK Ek Binasına gönderin.
Parayı yatırdım, dilekçe de verdim ama bu yazı gitmiyor, ne yapmalıyım?
Sabırlı olun çünkü sorduğum kadarıyla bu yazının gitmesi 3-4 ay alabiliyormuş.

Bütün bu soru cevaptan sonra birazda size kendi durumumdan kısaca bahsedeyim, yaklaşık 2 taksit geçirdim yani 6 ay ödeme yapmadım, sonra bu yazıyı görünce, tutuşan eteklerimi de yanıma alıp T.C. Ziraat Bankasına gittim ve hemen görünen tüm borcu yatırdım. Yatırdıktan 2-3 gün sonra internet sitesinde artık borcumun olmadığı görünüyordu ancak bu yazı gitmemişti, yani değişen tek şey toplam borç “00″ yazmasıydı. Bende tabana kuvvet bu yazıda belirtilen kredilerle ilgili ek binaya gittim, onlarda bilgisayarlarda kontrol edip borcum kalmadığını söylediler ancak evraklar vergi dairesine gitmiş olduğu için dilekçe vermemin en doğrusu olacağını bu sayede yani verdiğim dilekçe ile KYK’nun araya girerek durumu vergi dairesine belirteceğini ve herhangi bir hacizle karşılaşmayacağımı ifade ettiler. Dilekçeyi okudukça neden vermem gerektiğini daha önemlisi vermeniz gerektiğini fark edeceksiniz, bu dilekçe ile KYK, bilgilerimi gönderdiği Vergi Dairesine tekrar bir bilgi gönderecek ve diyecekmişki, bu arkadaş ödemeyi yaptı bize borcu kalmadı dolayısıyla sizinde tahsil edebileceğiniz birşey kalmadı, o yüzden ilgili evraklarını bize geri gönderin, herşey yolunda. Bu işlem ve dilekçeye cevap çok uzun sürmüyormuş. Eğer vergi dairesi ile herhangi bir muhattaplığınız olmadıysa bence gidip borcunuzu yatırın, daha sonra bu ek binaya dilekçenizle gidin, önce 2′inci kattaki evrak kabule gidip, dilekçe için sayı numara alın, daha sonra bu dilekçeyi 4′üncü kata verin ve sonucu bekleyin.

Diyelimki borcunuzu vergi dairesi tahsil etti o zamanda vergi dairesinin tahsil ettiğine dair kağıdı dilekçeye ekleyin ve dilekçede durumu belirtin ve yine aynı yolları izleyerek dilekçenizi bu yazıdaki ilgili yere teslim edin.

Özetlemek gerekirse bu duruma düşen kimselerin yapacağı ya da karşılaşacağı 2 şey var.
1-) Bu yazıyı gördünüz ve sizinle ne KYK ne de Vergi dairesinden irtibata geçilmemiş, gidin borcunuzu yatırın ve ilgili bir dilekçe yazın onu da KYK’na yukarıda belirttiğim yolu izleyerek teslim edin.
2-) Sizinle Vergi Dairesi bağlantı kurmuştur, borcu vergi dairesi aracılığı ile yatırın ya da onların belirttiği şekilde ve sonra KYK’na aynı şekilde, borcun vergi dairesince tahsil edildiğini belirten bir belgeyi de dilekçeye ekleyerek yukarıda belirttiğim yolu izleyerek dilekçeyi KYK’na teslim edin.

DİLEKÇE ÖRNEĞİ

Şu an için durum bu şekilde arkadaşlar, hepimize kolay gelsin, stres olmayın lütfen, bir şekilde halledeceğinize eminim.

Kolay gelsin.

Posted in Güncel | 2 Comments »

Kefir

Mayıs 4th, 2011

Kefir içeceğine ilgim, okuduğum bir bilimsel araştırma sonucu gelişti (kazein ve protein tozları hakkında) ve bu içeceği içmek en azından tatmak istedim. Yapılacak iki şey vardı, ilki büyük marketlerde ayran, yoğurt reyonunda satılan kefirlerden alacaktım ya da kendim mayalayacaktım. Annesini, babaannesini, anneannesini tülbentle süzme yoğurt mayalarken, koca koca kazanlar önünde turşu için malzeme hazırlarken gören nesildenim, o yüzden mayalamak fikri hoşuma gitti spacer , peki bu maya nasıl birşey? Nasıl elde edilir?

Öyle markette satılan kefiri alıpta eve götürüp mayalayamazsınız çünkü hem mayalanmayabilir hem mayalansa bile içtiğiniz gerçek kefir olduğundan emin olamayabilirsiniz. Bu kefiri elde etmek için yapacağınız tek birşey var, aslında pek çok şey var ama en sağlamını size aktarayım, bulunduğunuz ilin üniversitesine telefon açıp ya gıda mühendisliği ya da ziraat fakültesi ile bağlantı kurun, ellerinde kefir var mı sorun, yoksa başka ilin üniversitesi ile bağlantıya geçin kargo ile gönderirler tabi siz de para gönderirseniz, bildiğim kadarıyla Ankara Ünv. Ziraat Fakültesi satıyordu bir zamanlar, evet hayrına dağıtmıyorlar maalesef bu üniversiteler bunları satıyor, bazıları makbuz karşılığı satıyor ki doğru olan budur bazıları da hocalarının hesabına para aktarmanızı istiyorlar (özerk ya arkadaşlar rahatlar). Birde şöyle bir arkadaşımız online olarak herkese ücretsiz dağıtıyor sadece kargo parasını siz veriyorsunuz, istiyorsanız deneyebilirsiniz.

Burada amacım kefirin yararlarını vs.. anlatmak değil, saymakla bitmiyor gerçekten, ama içmeye karar verir ve hergün düzenli içerseniz en kötü ihtimalle günde 1 ya da 2 bardak süt içmiş olursunuz, çünkü sütten mayalanıyor. Yani en hafif yararı kalsiyum deposu olması, varın gerisini siz düşünün.

Asıl anlatmak istediğim nasıl hazırlayacaksınız, ne yapacaksınız, önemli spot bilgiler vermek, çünkü internette araştırınca basmakalıp aynı bilgiler bulunmakta bense tecrübelerimi aktarmak istiyorum. Eğer kefir içecekseniz bu söylediklerimi bir kenara not edin ve hep aklınızda bulunsun..

Kefir nasıl mayalanır? Temel mantık!

Kefir tanelerini cam kavanoz içine koyun, üzerine süt ekleyin, bir süre bekleyin,  daha sonra süzgeç yardımı ile mayalanmış sütü (artık adı kefir) kefir tanelerinden ayırın afiyetle içebilirsiniz.

Araştırmalarım doğrultusunda edindiğim ipuçları, okumadan geçmeyin!!!

  1. Kefir mayasına asla metal temas etmeyecek, kullanılan malzemeler ise mayalamak için kavanoz, süzgeç ve kefiri buzdolabında saklamak için gerekli şişe..
  2. Cam kavanozlarda ya da güvenilir plastik içinde (sıvıya zararlı salınım yapmayan) mayalayabilirsiniz
  3. Mayalama işlemi karanlıkta gerçekleşir (kefiri sütle buluşturduktan sonra karanlık bir ortama koyun)
  4. Karanlık ortamın ısısı oda sıcaklığında olmalı (elbise dolabınızın bir köşesine bırakabilirsiniz mesela)
  5. Tercihen yarım yağlı ya da light süt kullanın (tam yağlı kullansanız da tatda fark yok gibi, vücuda alınan yağı azaltmış olacaksınız) önemli diğer bir nokta, kullanacağınız sütte oda ısısında olmalı, soğuk sütle maya yapılmaz.
  6. Kefiri başkasına verecekseniz ve paylaşacaksanız, bıcak gibi aletlerle kesmeyin, elinizle kopartın (zaten kendisi kolay ayrılır)
  7. Kefir için bilimsel mayalanma değerleri şunlardır 23 gram kefir yarım litre süt içine atılır 12 saat sonra oda ısında bulunduğu karanlık ortamdan alınır ve süzülür (plastik süzgeç). (bu oranı kendiniz belirleyin, bilimseli yukarıdaki gibi ancak damak tadına göre değişir, ben genelde 24 saat kadar mayalanmaya bırakıyorum)
  8. Kefiri iki şekilde saklayabilirsiniz (internette doğru düzgün cevabı olmayan bir soru daha), ilki kısa süreli saklama; cam kavanoz içine damacana su koyun (kesinlikle boru suyu değil) ve kefirleri ekleyin, kefirler bu suyun içinde batmış olmalı yani yüzeyde kefir görmeyecek kadar su koymanız yeterli çünkü kefir havayla temas etmemeli, daha sonra bu kavanozu +4 derece yani buzdolabınızda 7-10 gün kadar saklayabilirsiniz. İkincisi ise uzun süreli saklama, bırakın kefirler hava ile temas etsin ve kurusun, kuruduktan sonra suya vs.. koymadan bir buzdolabı poşetine atın kefirleri, daha sonra -20 derece (yani derin dondurucunuzda) 1-1,5 sene saklayabilirsiniz, tekrar kullanmak istediğinizde (uzun süre saklananı), ilk 2-3 mayayı kefir kendine gelsin diye yapın, içmenizi tavsiye etmem, kısa süreli sakladığınızda ise böyle bir durum söz konusu değil, ilk mayaları içebilirsiniz.
  9. Mayalanmış içime hazır kefir ise buzdolabında yine cam ya da güvenilir plastik şişede yaklaşık olarak 5-7 gün tazeliğini korur.
  10. Kefiri süzdükten hemen sonra içebilirsiniz ya da bir süre buzdolabında soğutup da içebilirsiniz, keyfinize kalmış bir durum.

Aklıma şimdilik bunlar geliyor, bunun dışında ekleyeceğim pek birşey yok ancak merak ettiğiniz herşeyi sorabilirsiniz!

Posted in Güncel | No Comments »

Bir G/Ç aygıt hatası nedeniyle istek yürütülemedi

Nisan 20th, 2011

Geçen gece harici sabit diske yaklaşık 15 GB boyutunda dosya atıyorum, dosya gidiyor geliyor %25 de takılıyor ve başlıktaki hatayı veriyor. Tabiki derin araştırmalara girdim, böyle bir hata aldığınızda yapılacak işlemler kısaca şöyledir.

  1. Öncelikle harici diski farklı bir USB’ye takıp tekrar deneyin
  2. USB Kablosunu değiştirin
  3. Sabit diskinizde ve harici disk üzerinde bad sector taraması yapın, bunun için hdtune kullanabilirsiniz.
  4. Windows’un konu ile ilgili açıklamasına göz atın.

Böyle bir hata almamın nedenini bu şekilde araştırdım ve sonuçta sabit diskte bad sector nedeniyle aldığımı gördüm, bu bad sectorlar baş belasıdır ki bu yüzden bir sonraki sabit disk tercihim SD olacaktır, fiyatlarının biraz daha inmesini bekliyorum.

Bu bad sector konusunda neler yaptığıma gelince

  1. chkdsk ile tarattım o bölümü
  2. spinrite level 5 kullandım
  3. sabit diski birleştirdim mydefrag ile

Şu anda olabildiğince iyi, yani çok iyi değil ve halen veri kaybı yaşayabilirim çünkü halen var olan bad sectorlerin artması mümkün bunun yanında bu bad sectorlerin fiziksel zarardan mı yoksa manyetik zarardan mı olduğundan emin değilim, manyetik zarardan olmuşsa mutlaka bir şekilde düzelir ancak fiziksel hasarsa çok içaçıcı bir durum değil.

Böyle bir durumda kullanıcı iki şey yapabilir.

  1. Sabit diski anında yedekleyip yeni bir sabit disk alır
  2. Sabit diskini kullanmaya devam eder ama 3-5-7 gün yani belli aralıklarla bu diski yedekler ve önemli bilgilerini bu diskte bulundurmaz.

Ben sanırım 2.yi deneyeceğim.

Kolay gelsin

Posted in ipuçları | 1 Comment »

Petrol Ofisi IMBK’den çıkıyor, yatırımcı kan ağlıyor!

Mart 28th, 2011

Kafayı nereye çevirsem bu hisselerden dolayı sıkıntı çeken insanlar görüyorum. Reva mıdır? Daha ayrılma kararı genel kurulda, yani hissedarların önünde dahi konuşulmadan şirketin %95 üzerinde hissesine sahip olan OMV’nin biz çıkacaz arkadaş, elinde hisse bulunduranlarında hisselerini 7.01′den toplayacağız demesi, nasıl bir yaklaşımdır, yatırımcıyı kim koruyacak ya da kollayacak, kimseden net bir açıklama gelmiyor. Elimizde olan veriler şu şekilde;
SPK, geçen sene ağustos ayında yüzde 95′ten fazlasını elinde bulunduran hakim ortakların borsa kotundan çıkabileceğini açıklamıştı. Bu durumda yatırımcının yapması gereken, %95 üzerinde hakim ortağın bulunduğu şirketlere kesinlikle yönelmemesi mi olacak? Ya da bu şirketlere yöneldiğinde Rus ruleti masasına mı oturmuş olacak? Yoksa bu büyük bir spekülasyon mu? Böyle bir durum daha doğrusu kottan çıkma hususu IMKB kuruluşundan beri ilk defa gerçekleşiyor. Ve yatırımcı bu durumda ne yapacağını bilmiyor. Bin, onbin TL’lerini bu hisseye bağlamış yatırımcı gerçekten sıkıntılı.
Bu hisse bu açıklama öncesi 9 lira’dan işlem görüyordu, şu anda ise 6.80′lerde, yani bu hisseye 9-8 lira civarında yatırım yapan küçük yatırımcı büyük zararda.
Konu hakkında IMKB, SPK gibi kurumlardan net ve yasal bir açıklama gelmedi ve durumun ne olacağ merak konusu.
OMV AKTİENGESELLSCHAFT KİMDİR?
OMV Aktiengesellschaft, 2009 yılında gerçekleştirdiği 17.92 milyar Euro grup satışı ve 34.676 çalışanıyla Avusturya’nın en büyük halka açık sanayi şirketlerinden biri. OMV, Orta ve Doğu Avrupa’nın önde gelen enerji grubu olarak 12 ülkede rafineri ve pazarlama (R&M), dört kıta ve 16 ülkede ise arama ve üretim (E&P) faaliyetlerinde bulunuyor.

Posted in Güncel | No Comments »

Sihirbaz – İlüzyonist – Aref Ghafouri

Mart 24th, 2011

Tam da Harry Houdini’nin doğum günüyken kendi Harry Houdini’mizden medarı iftarımızdan, yani nasıl desem milletin yanındakinin kafasını yiyerek izlediği, müthiş yetenek, dillere destan Aref’ten bahsetmeden olmaz. Şimdi ben böyle konuşuyorum, beni tanıyan okurlar biraz şaşırır doğal olarak, merak etmeyin birazdan hafif hafif yüklenmeye başlayacağım ama bu yüklenme “Türkiye starını arıyor” denen ve başkalarının cebini dolduran (elbette dolacak ama bu kadar sömürme be abicim, orijinal olun) yarışma programındaki başka bir kimsenin daha ileri gitmesi için olmayacak, onun için de birşeyler söyleyeceğim. Ancak yeri gelmişken topuna tek bir şey söyleyeyip, girizgah babında “ikimize birden yükleniyorlar” şarkısını hediye edeyim. Abicim siz yeni değilsiniz, sanatçı hiç değilsiniz, farkınız tanıtım ve reklamda, kendinizi iyi hissedin, bu zamanların tadını iyi çıkarın, en iyi çıkışınız budur, daha sonraki çıkışınız, o jüri üyelerinden hangisinin ya da kimlerin arkanızda durduğu ile ilgilidir, derken bu camiadan biri olmadığım için hayal gücüm burada kesiliyor yoksa daha anlatırdım.

Bu arada arkadaşın yaptığı numaraları; ahanda böyle yaptı, şöyle yaptı diye sizlere anlatıp, küççükte olsa bir eziklik ne yaşayacak ne de size yaşatacağım, izlemem dahi. Benim derdim bir türlü gelişemeyen kesimlerle. Lan deccal gelse peşinden mi gideceksiniz kardeşim? Bu ne hayranlık, bu ne kafayı yeme tavırları, şu hayranlığın ne kadarını klasik müzik için bir yazar için gerçek bir sanatçı için duydunuz, ey toplum. Diziler geldiğinde yapıştığınız ekranı bekler gibi kimi beklediniz hayatınız boyunca o heyecanla, yolda yürürken gördüğüm “Kerem’e seni seviyorum demiş” diye konuşan boş kafalar, neden Türk oldunuz neden bu sınırlarda doğdunuz.

“Kapırfild gelmiş, gösteri esnasında adam arkadan arkadaşının omzuna vuruyor, olm gerçekten uçuyor la bu”, ya adam gerçekten uçsa sahnede ne işi var demiştir, yüce insan Cem YILMAZ.

Daha fazla konuşmak istemiyorum, sinirlendim yine.

Posted in 1 | 2 Comments »

Zemana Antilogger

Şubat 9th, 2011

Değerli okurlarım,

TeknoTokat forumunda Zemana Antilogger lisansı dağıtmaktayız. Konu hakkında ayrıntılı bilgiyi ve bu lisanslara nasıl sahip olacağınızı buradan öğrenebilirsiniz.

Zemana Antilogger hakkında bilgiye ise çok güzel bir Türkçe arayüze sahip olduklarından  sitelerinden rahatlıkla ulaşabilirsiniz eğer ki yazılımla ilgili bir sorunuz varsa lütfen forumda sorun.

Şimdilik değerli katılımcılara ve bize bu fırsatı veren Zemana yetkililerine çok teşekkür ediyorum.

Saygılarımla.

Posted in Güncel | No Comments »

gipoco.com is neither affiliated with the authors of this page nor responsible for its contents. This is a safe-cache copy of the original web site.