Astragan Koyunu

| Categories: Koyun | Etiketler: Astragan, bilgiler, hayvan, Koyun, Kuzu

spacer

Ana vatanı Orta Asya olan karagül veya karakul koyunu Türkiye’ye ilk kez 1929′da SSCB’den getirilmiş ama üretimi yaygınlaşmamıştır. Karagül koyunu adını Türkistan da buhara bölgesinde karakul gölü civarında yetiştirildiği için bu koyunlara karagül ismi verilmiştir.Postlarındaki kıllar gül şeklinde olması bu ırkın karagül olarak anılmasına neden olmuştur.Bu ırk Rusyadan Türk yapımı olarak başlamış bütün dünyaya yayılmıştır. Bu hayvanlardan elde edilen kürklere astragan adı verilmiştir. Karagül koyunu, yeni doğan kuzuların postundan elde edilen parlak, kıvırcık ve siyah renkli kürk için de yetiştirilmektedir. Bu değerli kürkler astragan adıyla ünlenmiştir.

Devamı…

Usta kör avcı bolas örümceği

| Categories: Örümcek | Etiketler: avcı, bolas, hayvanlar, örümceği, Örümcek, usta

spacer

Bolas örümceği iki aşamalı olarak avlanır. İlk etapda örümcek, ucunda yapışkan olan bir ip hazırlayıp pusuya yatar. Örümcek bu yapışkan ipi daha sonra bir kement gibi kullanılanacaktır. Bu arada örümcek avını ilgisini çekmek için çok özel bir kimyasal madde de yayar. Bu, dişi güvelerin erkeklerini çiftleşmeye çağırmak için salgıladıkları “feromon” isimli maddeyle aynıdır. Sahte çağrıya kanan erkek güve kokunun geldiği kaynağa doğru ilerler. Örümceklerin görme duyusu son derece zayıftır ancak güvenin uçarken çıkardığı titreşimleri çok iyi algılayabilirler. Bu sayede örümcek avının kendisine doğru geldiğini hisseder. Burada dikkat çekici olan Bolas örümceğinin hemen hemen kör olduğu halde havada asılı durarak kendi yaptığı bir kement yardımıyla, uçan bir canlıyı yakalayabiliyor.

Devamı…

Hint tapiri hayvanı

| Categories: Tapir | Etiketler: hayvan, hayvanlar, tapir, tapirler

spacer

Hint tapiri veya malaya tapiri adı da verilen bu tür, Malakka Yarımadası’nda ve kuzeyde Burma’ya kadar olan bölgelerde yaşayan memeli bir hayvan türüdür. Omuz hizasında boyu 1.30 m, ağırlığı 300 kg.’dır. Rengi kısmen kirli bir beyaz, kısmen siyah veya siyahımsıdır. Sulak yerlerde yaşarlar. Bataklıklar ya da akarsu boyları toplu olarak görünürler. Asya tapiri çoğu zaman geceleri aktif halde dir. İyi yüzücüdür. Genellikle yalnız yaşar, ama üreme mevsiminde eş bulur. Hamilelik dönemi yaklaşık olarak 400 gün kadardır. Dişi, her batında bir yavru doğurur. 6,8 kg. civarında tek bir yavru beyaz benekli ve çizgili olarak doğar. Otçul hayvanlar dır.Yaprak, ot, su bitkisi ve düşmüş meyvelerle beslenirler. Hint tapirleri 30 yıl civarında yaşarlar.

Devamı…

cüce pika hayvanı

| Categories: Tavşan | Etiketler: cüce pika, hayvan, hayvanlar, ıslıklı, otoburlar, Tavşan

spacer

Islıklı tavşangiller ya da cüce tavşangiller, tavşanımsılar takımına mensub bir familya dır. Kazakistan ve Rusya’nın kurak bölgelerinde yaşayan bir hayvan türü dür. Geçmişleri 44 milyon yıl öncesine giden cüce pikaların çok gelişmiş bir duyma ve görme yetenekleri vardır. Genellikle tavşana benzer ama kuyrukları tavşanın kine göre çok kısadır. Çıkardığı sesden dolayı halk arasında “ıslık çalan tavşan” diye da adlandırılır. Uzunluğu 15 cm. kadardır.Koloniler halinde yerin 40 cm. derinliğine kazdıkları galerilerde barınırlar. Dişi cüce pika, yılda 2-4 kez 7 ile 13 yavru dünyaya getirir. Bu hayvanlar ot ve yaprak yerler ve yuvalarında 8 kiloya yakın ot depolarlar.

Devamı…

Hint buffalosu

| Categories: Bufalo | Etiketler: bilgiler, Bufalo, Bufalolar, Hayvalar, hayvan

spacer

Hint buffaloları Borneo Adası dahil tüm güney ve Güneydoğu Asya’da yaşam süreler. Bu hayvanların yüksekliği 1.80 m, ağırlıkları ise 800-850 kg kadar dır. Göl ve nehir kıyılarında çiftler halinde yaşarlar. Her çiftin kendi bölgesi bulunur. Dişi, bir batında bir yavru dünyaya getirir ve yavru doğumdan yarım saat sonra yürümeye başlar. Anne, altı ay boyunca yavruya bakar. Hint buffaloları ot, tohum, bambu yaprakları ve su bitkileriyle beslenir. Genel olarak sabahın erken saatlerinde ve öğleden sonra besin aramaya çıkar. Günün geri kalan bölümünü ise su içinde serinleyerek geçirirler. Vahşi Hint buffalosuna, filler ve Bengal kaplanları, boynuzlarından ürktüğü için ona saldırmaz. Ama bu vahşi hayvanlar inek ve öküz gibi evcilleştirilebilir.

Devamı…


gipoco.com is neither affiliated with the authors of this page nor responsible for its contents. This is a safe-cache copy of the original web site.