Optimizare Update

Publicat pe 4 Feb 11 Lasa un Comentariu

O noua versiunea pentru tema noastra Optimizare este disponibila pentru download. Au fost fixate unele bug-uri , s-au introdus noi facilitati, iar la cererea utilizatorilor lucram la un modul de administrare a temei. Se va putea schimba culoarea headerului, logo-ul, si se vor adauga noi facilitati. Intrucat multi dintre utilizatori au intampinat probleme la schimbarea imaginii din logo, am luat decizia sa lasam pentru moment doar textul urmand pe viitor sa implementam o solutie mai usoara de a schimba logoul si descrierea.

Asteptam parerile si sugestiile.

Schimbul de Linkuri

Publicat pe 1 Feb 11 Lasa un Comentariu

Linkurile reciproce au fost printre primele elemente ale www-ului. Ele existau chiar si inaintea retelelor de socializare, iar conceptul este simplu: mie imi place site-ul tau iar tie iti place siteul meu.
Aceste linkuri reciproce pot cu usurinta sa iti imbunateasca pozitiile in cautarile Google deoarece linkurile sunt un semn ca altor persoane le plac siteul tau.

In ultima vreme au fost multe discutii legate despre aceste linkuri. Unii sustin ca aceste linkuri nu mai ajuta cu nimic, altii sustin ca ele pot crea probleme cu Google-ul.

Chiar este o problema cu linkurile reciproce?
Sunt multe studii despre eficacitatea linkurilor, dar nici unele nu sunt concrete si relevante. In consecinta linkurile reciproce se folosesc si functioneaza bine. Doar analizand backlinkurile competitorilor ne dam seama usor de unde provin linkurile:

  • link exchange/ resurse
  • blogroll
  • linkuri reciproce din articole (in cazul bloggerilor)
  • linkuri din directoare care cer backlink

Oricum si aceasta forma de a creea linkuri este una grea, tinand cont ca unele siteuri nu accepta sa faci schimb de linkuri daca nu ai un site aratos, doar daca oferi ceva in schimb.

Ce linkuri sunt mai bune? One way, reciproce sau three way?

Toate linkurile in generale sunt egale, nu conteaza daca este doar intr-o singura directie sau reciproc. Singurul lucru care conteaza este daca acel link vine de la un site care are relevanta pentru Google. Daca linkul vine de la un site credibil atunci cu siguranta acesta va fi un link bun.

Daca ai nevoie de pozitii cat mai bune in Google, siteul tau are nevoie de cat mai multe linkuri de calitate.

Chiar ai Nevoie de Servicii SEO?

Publicat pe 27 Ian 11 1 Comentariu

Serviciile SEO au devenit parte integranta in majoritatea site-urilor. In ciuda progreselor si cunostintelor in crestere a motoarelor de cautare, nu toate siteurile se folosesc de aceste instrumente. In timp ce fiecare webmaster ar dori ca siteul lui sa fie primul in cautari, ar trebui mai intai se se uite la structura siteului inainte de a angaja o firma ce ofera servicii SEO.

Prima intrebare inainte de a contacta o firma SEO este “Cum va ajuta cresterea in SERP afacerea mea?” Pentru siteurile cu vanzari online, raspunsul este destul de clar. Daca siteul dvs. vinde pantofi, doar urcand de pe pozitia 11 pe 10 in clasament pentru “pantofi femei” poate creste drastic traficul si potentialii cumparatori. Pentru firmele mai mici, angajarea unei expert SEO nu este rentabila, dar in schimba angajarea unei firme ce ofera serviii SEO este ideala.

Cel mai bun moment de inceperea unei coloborari cu o firma SEO este atunci cand siteul dvs este la inceput sau in momentul unei restructurari. Acest lucru nu va garanteaza si rezultate, totul tine de ceea ce vinzi si calitatea serviciului. Odata ce traficul creste, tine de tine sa oferi un serviciu de calitate pentru a mentine clientii.

Atunci cand alegeti o firma ce ofera servicii SEO, trebuie sa va hotarati daca alegeti sa facei optimizarea local (in Romania) sau global in intreaga lume. Asigurati-va ca firma ce ofera serviciile de SEO are un portofoliu de lucrari, este serioasa, si va garanteaza o anumita pozitie intr-un anumit timp. Mare atentie la firmele ce fac optimizare pentru 99Euro, de fapt nu este optimizare, este o inscriere in directoare si atata tot, nimic mai mult. Nu vor garanta niciodata atingerea unor tinte, si se vor scuza mereu intrucat au specificat ca fac inscriere in directoare.


Cum sa Construiesti un Site gata Optimizat

Publicat pe 25 Ian 11 Lasa un Comentariu

Pentru a te asigura ca siteul tau este create pentru motoarele de cautare, asigura-te ca tii cont de toate elementele unui web design de calitate.

Structura URL
Nu incerca sa utilizezi ID-uri in adresele URL. Schimbarea adresei URL in cifre nu va ajuta la optimizarea SEO, dar nici nu vor stii utilizatorii in ce pagina sunt si despre ce este vorba in acea pagina. www.exemplu.ro/servicii este mult mai bun decat www.exemplu.ro/?page_id=20. Daca folosesti WordPress pentru pagina ta, poti cu usurinta accesa Setari -> Legaturi Permanente si introdu /%postname%/ la structura URL-ului. De asemenea foarte important este ca siteul tau sa duca catre www nu catre numele domeniului fara www. Acesta are putea crea continut dublu ceea ce nu ai nevoie.

Foloseste aplicatiile Flash cu moderatie
Inserarea de aplicatii Flash in site nu e o idee rea, dar nici buna. Motoarele de cautare sunt limitate cand vine vorba sa indexeze textul din Flash, asa ca nu pune text important sau alte informatii ce le doresti indexate de motoarele de cautare. De altfel sa nu realizezi intregul site folosind Flash. Practic va ascunde tot continutul siteului dvs atuni cand motoarele de cautare vor incerca sa il indexeze pentru cuvintele keye.

Mai mult, Google a lansat noul serviciu de previzualizare instanta a siteului. Daca folosesti Flash, va afisa bagina ta alba fara nici un continut. Aviz fotografilor care majoritatea folosesc Flash in siteuri pentru a publica pozele.

Tagurile heading
Tagurile heading care variaza de la H1 la H6 sunt moduri bune de a separa subiectele si de a da un titlu fiecarui continut din pagina. Cand creati continut pentru pagini, sa te asiguri ca are doar un singur tag H1. Daca este posibil incearca sa folosesti cuvinte keye in cadrul tagului H1 pentru a maximiza sansele la o mai buna indexare.

Un subiect pe Pagina
Daca ai o gama mai mare de servicii sau produse, nu le afisare pe toate in aceeasi pagina. In prima pagina faci legaturile catre paginile secundare si creaza un meniu care va duce la fiecare categorie in parte. Nu doar ca arata mai estetic, dar este si mai usor pentru vizitatori sa gaseasca informatiile si vei fi multumit cand utilizatorii ajung acolo unde trebuie.

Nu utilizat bruri
Rareori suntem fortati sa folosim bruri in paginile noastre. Un br este un portal sau o fereastra in cadrul altei pagini din siteul tau. Motoarele de cautare nu pot citi informatiile din acea fereastra si de aceea nu sunt folositoare. Pentru cea mai mare parte a siteurilor brurile sunt de domeniul trecutului, dar pentru siteuri ca Amazon si cele de informatii meteorologice le folosi pentru a permite utilizatorilor sa afiseze continutul lor pe siteul tau personal.

Actiunea Vizitatorilor
Nu conteaza cat de mult trafic primeste siteul tau, daca nu este relevant este inutil. Multi oameni nu inteleg sau nu apreciaza valoarea conversiei de optimizare. Un mod simplu de a imbunatati conversia (vanzari, comenzi, emailuri, abonati etc) este de a afisa in mod clar ceea de vrei ca vizitatorul sa faca. In cazul in care vrei sa completeze un formular sau sa va sune, asigurati-va ca este clar vizibil acel formular sau telefon si ca trezeste interesul.

Text in Imagini
Multi webmasteri pun textul intr-o imagine, deoarece i se poate aplica un font special sau pentru faptul ca nu inteleg limbajul HTML. Motoarele de cautare nu pot citi ceea ce este in interiorul unei imagini.

Utilizarea JavaScript
Aveti grija cand utilizati JavaScripturi pentru a afisa meniurile dumneavoastra sau linkurile, acesta poate crea o bariera pentru motoarele de cautare, deoarece necesita timp pana o va indexa. Codul JavaScript nu este clar si concis ca cel HTML si pentru ca exista milioane de moduri de a produce acelasi text HTML, acest lucru poate fi confuz pentru motoarele de cautare.

Structura de navigare
Pastreaza structura de navigare a siteului curata si simpla pentru a fi inteleasa de oricine. Foloseste categorii, pagini principale si pagini cheie in navigare. Daca doriti ca un vizitator sa cumpere acel produs sau serviciu, includeti-l in meniul siteului.

Crearea Continutului
Fiecare pagina trebuie sa aiba continutul propriu si cateva imagini. Avand si alte elemente cum ar fi cele video va vor ajuta de asemenea. Asigurati-va ca fiecare pagina are cel putin 150 de cuvinte unice si o imagine cu text alternativ. Folositi cuvinte cheie in continutul paginii si textul imaginilor, dar nu abuzati de ele. Optimizarea SEO consta intr-un echilibru delicat de uvinte, si folosind 1 cuvant keye odata la 100 de cuvinte va fi mereu un lucru bun.

Devino Blogger
Motoarele de cautare iubesc sa li se serveasca continut proaspat, si folosind un blog este o modalitate foarte buna de a pastra siteul in crestere si activ mereu. Avand continut nou zilnic vei forta botii de indexare al motoarelor de cautare sa indexeze pagina mai des si de ce nu iti va acorda un page rank mai bun.

Fiti atenti la viteza de incarcare a siteului
Daca incarcarea siteului vostru dureaza prea mult sansele ca un vizitator sa astepte sa se incarce sunt minime. Nici motoarelor de cautare nu le plac sa indexeze siteuri ce ce incarca greu. Avand prea multe cereri HTTP, coduri JavaScript , fisiere CSS sau imagini mari poate contribui la incetinirea siteului.

Speram ca aceste exemple va vor ajuta in viitor, daca alegeti sa va creati propriul site gata optimizat. Cu toate ca exista si exceptii de la regula, pentru cea mai mare parte a acestor reguli ele sunt valabile si va vor ajuta in efortul de a avea cati mai mult vizitatori si un site optimizat SEO ca la carte.

Solutii de Optimizare Site

Publicat pe 24 Ian 11 Lasa un Comentariu

Optimizarea este una din ramurile pentru care cererile au crescut enorm. Detinatorii de pagini web incearca sa obtina o cat mai buna pozitionare si implicit cat mai multi vizitatori catre pagina lui.

Insa pentru asta va trebui sa respecte anumite criterii, care in timp s-au dovedit a fi esentiale in procesul de optimizare a paginii:

  1. Luati in calcul in momentul cand creati o pagina sa folositi platforma CMS WordPress. Este printre putinele platforme agreate de motoarele de cautare si care va ofera o indexare sigura si de calitate a siteului. Mai mult se ocupa de tot ce inseamna optimizare on site si detine foarte multe pluginuri ce te vor ajuta pe parcurs. Nu necesita cunostinte de programare si instalarea se face printr-un singur click.
  2. Folositi o tema WordPress generala, cat mai simpla si care sa fie foarte usor de folosit. Va recomandam cu incredere sa folositi tema noastra Optimizare care respecta toate aceste cerinte si te va ajuta cu succes sa fii printre primii. Tema detine modul de administrare si nu va fi nevoie de cunostinte de programare pentru a o configura.
  3. Foloseste platformele de Socializare. Retelele de socializare precum Twitter sau Facebook iti vor fi de ajutor sa obtii cat mai multi vizitatori si in acelasi timp profit. Sunt foarte multe pluginuri dezvoltate pentru aceste retele si nu numai. De altfel si tema noastra are inclus modul pentru Twitter.
  4. Foloseste continut de calitate. Nu incerca sa trisezi si sa copii din alte siteuri, risti sa fii penalizat. Fii creativ si original atunci cand scrii textele si incearca sa le faci cat mai interesante pentru a atrage atentia.
  5. Foloseste Tagurile. WordPress te va ajuta, pentru fiecare articol sau pagina create poti adauga un grup de cuvinte care descriu acel articol, astfel vei fi gasit mai usor pentru acele cuvinte cand cineva te cauta.

Nu este nevoie de cunostinte avansate de programare pentru a-ti crea propriul blog sau pagina personala. Din cateva clickuri este gata configurata.

Tema Optimizare

Publicat pe 18 Ian 11 Lasa un Comentariu

Pentru toti utilizatorii de WordPress sau pentru cei care doresc sa o foloseasca in viitor am creeat o tema eleganta, simpla care se potriveste oricarui site, cu optiuni de modificare a logo-ului. O puteti descarca gratuit din sectiunea Download. Urmeaza in viitor sa adaugam noi funtii, personalizari si imbunatatiri, sau puteti sa ne sugerati chiar voi ideile.

Tema se numeste Optimizare si se indexeaza foarte bine in motoarele de cautare, scapandu-va de grija optimizarii paginii.

Optimizare Theme

Publicat pe 10 Ian 11 3 Comentarii

After some hard work now i have done WordPress Optimizare Theme.

It’s a light blue header theme for business blogs. It’s compatible with all browsers and very friendly.

I will include new features in next update like pagination, breadcrumbs etc . Feel free to contact me for customizations or problems.

gipoco.com is neither affiliated with the authors of this page nor responsible for its contents. This is a safe-cache copy of the original web site.