David Hund

Profiel

Direct naar de navigatie

Mijn naam is David Hund ('Dave'), 33 jaar oud, getrouwd, twee kids en woonachtig in Arnhem.

spacer

Ik ben een veelzijdig front-end specialist. Eigenwijs maar communicatief. Algemeen geïnteresseerd in waar mensen met techniek in aanraking komen en specifiek gepassioneerd over het Open Web. Pragmatische idealist. Ik streef naar code als kunst maar vind dat een site uiteindelijk gewoon goed moet doen waarvoor hij gemaakt is.

Ik ben lid van Fronteers en blijf actief op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van front-end web ontwikkeling.

Wat ik (niet) doe

Ik ben breed geïnteresseerd in- en enthousiast over het Web. Mijn specialisatie is front-end web ontwikkeling: waar functionaliteit, ontwerp, gebruiksvriendelijkheid en conversie bij elkaar komen. Ik weet (bijna) alles van HTML(5) en CSS en ben aardig thuis in Javascript (en 'erg thuis' in jQuery ;) ) Daarnaast heb ik ervaring met bijvoorbeeld XML, XSLT en SVG. Ik weet veel over toegankelijkheid, performance en gebruiksvriendelijkheid. Ik heb ervaring met de Nederlandse Webrichtlijnen. Als eigenaar van een eigen onderneming leer ik steeds meer over conversie en marketing in het algemeen.

Met mijn kleine webbureau verzorg ik volledige projecten: van concept, design tot back- en front-end code. Dit vind ik leuk omdat ik graag betrokken ben op het gehele proces. Ook geeft het mij de mogelijkheid me verder te ontwikkelen op het gebied van grafisch ontwerp en back-end ontwikkeling.

spacer

Ik heb ervaring met PHP en Python en heb een poosje gewerkt met het Django framework en (in het begin) met Ruby on Rails. Wordpress is een oude bekende maar mijn huidige Framework/CMS naar keuze is het Symphony CMS. Ik zou mezelf echter geen hard-core back-end ontwikkelaar noemen.

Naast verschillende programmeertalen heb ik vrij veel ervaring met andere tools zoals Sass en Less (mijn voorkeur) en met versiebeheer door Subversion en Git (mijn voorkeur) en heb ik globale kennis van werkwijzes als Agile en Scrum etc.

Open Web Standaarden maken mij blij. De rest: niet echt. Ik heb geen ervaring met Flash en/of Silverlight en heb daar ook geen behoefte aan. Het Internet is 'een Waardevol Web voor Iedereen': ik werk dus niet mee aan mens-, dier- of natuur-onterende websites of initiatieven die bewust groepen buitensluiten.

Als auto-didact leer ik graag en snel. Belangrijker haast is dat ik communicatief sterk ben: ik praat net zo makkelijk met techneuten als met marketing mensen en ben goed in staat de boodschappen over en weer te vertalen.

Relevante opleiding en werkervaring

Ik heb geen relevante opleiding. Sterker nog: ik heb Sociaal Pedagogische Hulpverlening gestudeerd (en 2,5 jaar 'Crosscultural Communication & Missiology' in Tasmanië, Australië). Ik bouw al websites vanaf ongeveer 1995 en heb, na een jaartje gewerkt te hebben als hulpverlener, in 2000 van mijn hobby mijn beroep gemaakt.

Mijn achtergrond in de 'softe' hoek heeft bepaalde voordelen: ik ben communicatief sterk, goed in staat om te werken in teamverband en ik heb goed inzicht in groepsprocessen. Ik blijf 'bij' door actief te zijn in verschillende forums (zoals die van Fronteers en Symphony), door de verschillende 'industry leaders' te volgen (op b.v. Twitter), door conferenties te bezoeken en door heel veel te lezen en te experimenteren (zie Github en VS).

Werkervaring

Rond 2001 ben ik begonnen als jr. ontwikkelaar bij Sensys ICT B.V.. Ze hebben me, na een vrij uitgebreide sollicitatieprocedure (bestaande uit o.a. assesments en tests - geef ze eens ongelijk!) de kans gegeven om het vak te leren. Naast de front-end ontwikkeling van websites voor b.v. de NVJ, Kenter en NVM/SOM werkte ik bij Sensys aan de interface van een High-End Enterprise Content Management applicatie: 'Comanche'. Dit systeem werd gebruikt door de redactie van World Online International/Tiscali in 10+ landen. Verder gaf ik support aan deze internationale redacties.

In 2006 ben ik bij Eight Media aangenomen als jr. back-end ontwikkelaar. Ik programmeerde systemen zoals een uitgebreide mailinglist manager en verschillende 'mashups' en campagnesites in het Python 'Django' framework. Mijn voorliefde voor front-end ontwikkeling maakte dat ik me hier op bleef focussen. Ik was er een sterke advocaat voor webstandaarden. Ik maakte o.a. de front-end voor Elsevier.nl en verschillende campagne-sites van Atos Origen, Sky Radio en LeasePlan.

Bij Eight Media ben ik ook gestart met mijn eigen bedrijfje Valued Standards. In het begin bestond mijn werk met Valued Standards vooral uit kleinere websites en webapplicaties voor vrienden en het MKB, maar dit groeide gestaag door totdat ik, naast mijn werk bij Eight, bijna full-time bezig was met steeds grotere opdrachten.

Zelfstandig ondernemer & Freelancer

Eind 2008 besluit ik de sprong te wagen en full-time zelfstandig ondernemer te worden met Valued Standards. Wat me erg aanspreekt aan het ondernemen is, naast de vrijheid, het feit dat ik betrokken ben bij het gehele proces; van concept tot realisatie. Ik werkte in het begin met name voor het MKB en zelfstandigen maar krijg (in samenwerking met andere ondernemers) steeds grotere klanten. Voor Co-Capacity ontwierp ik de huisstijl en werkte ik aan diverse Django projecten (zoals een Document Library en verschillende Intranet omgevingen) voor de Universiteit van Wageningen.

In 2009 en 2010 werkte ik daarnaast af en toe als freelance front-end ontwikkelaar voor grotere bedrijven (zoals bijvoorbeeld Mirabeau) aan uitdagende projecten voor klanten zoals KLM, Autotrader en ING. Via Itera heb ik meegewerkt aan (een gedeelte design en front-end ontwikkeling van-) de website Regelhulp.nl van het Ministerie van VWS.

Recenter werk ik vaak samen met andere professionals (via b.v. het Goede Gasten netwerk) aan wat grotere projecten zoals een webapplicatie voor Shire en sites voor ASR vastgoed zoals Meerrijk.nl

spacer

De toekomst

Ik geniet van mijn werk, het is immers mijn hobby! Als ik voor mijn dagelijkse werk iets anders zou doen dan zou ik nog 's avonds het Internet afstruinen op zoek naar het laatste Web nieuws of mij verdiepen in een-of-ander obscuur element in de HTML5 Specificatie. Dit wil echter niet zeggen dat ik niet ambitieus ben…

Mijn doel is me de komende tijd meer bezig te houden met advies. Het Web ontwikkelt zich op dit moment in zo'n razend tempo dat het lastig is om bij te blijven. Kijk alleen eens naar de enorme opkomst van mobile. Dit brengt enorme uitdagingen, maar ook grote kansen voor bedrijven met zich mee.

Ik zou graag mijn specifieke ervaring op het gebied van (front-end) web ontwikkeling, gebruiksvriendelijkheid en conversie delen met ambitieuze, vooruitstrevende klanten die hun websites op hoger plan willen trekken.

Op dit moment maak ik (liefst) al geen websites meer die niet gebouwd worden volgens toekomstvriendelijke principes en een responsieve, content-first aanpak. Hoewel dit soort ontwikkelingen allemaal nog in de kinderschoenen staan, en het zeker geen silver bullet is voor alle situaties, geloof ik sterk in het principe van 'Progressive Enhancement' en denk ik dat we met een responsieve, content-first aanpak nu websites kunnen bouwen die in de toekomst toegankelijk zijn en blijven voor een zo breed mogelijk publiek.

Dat laatste is waar ik gepassioneerd over ben en waar ik aan mee wil werken. Dat is wat ik 'Een Waardevol Web voor Iedereen' noem: een Web waar iedereen beter van wordt.

Als je je herkent in mijn enthousiasme -->neem dan contact met me op!

P.S. …en bedankt voor het lezen van dit hele verhaal! ;) David Hund

gipoco.com is neither affiliated with the authors of this page nor responsible for its contents. This is a safe-cache copy of the original web site.